Omdöme

Loopia recension 2021: Sveriges största webbhotell6 min read

Loopia må inte vara det snabbaste men det är ett väl etablerat företag och är klart störst på marknaden.

Artikel information

4 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
20 juli, 2021

Loopia recension 2021: Sveriges största webbhotell6 min read

Loopia AB är klart störst på den svenska marknaden och hostar över 500 000 olika hemsidor på deras namnservrar! Självaste företaget grundades redan 1999 och är bland den äldsta leverantören av webbhotell i Sverige. De har huvudkontor och servrar i Västerås. Loopia har lite dyrare ingångspriser på 39 kr per månad, och efter första året får du en prishöjning till 89 kr per månad.

Enligt vår övervakningstjänst har Loopia haft inte många driftfel. En WordPress-webbplats laddas på knappt 700 ms.

Snabb sammanfattning

Betyg
3/5
Hastighet700 ms
Upptid99.99%
Tekniska specifikationerN/A
WebbplatsflyttIngen flyttjänst
Webbhotells lösningarWebbhotell och VPS
ApparWordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpDB, Shopify och Tumblr.
SupportMejl, chatt och Ticket
Pris39kr start pris, förnyas för 89kr per månad
https://upptid.webbhotellinfo.se/8014615

Loopia
+ Upptid (99.99%)
+ Hastighet (700 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
Många begränsningar
Väldigt dyrt

Snabb hastighet – 700 ms

Snabba sidladdningstider är definitivt väsentliga för alla webbplatser, men speciellt när det gäller företagssidor. Att ha en seg webbsida resulterar i lägre intäkter, Google ranking, samt sämre användarupplevelse. Vi har alla märkt hur jobbigt det är när webbplatser är riktigt långsamma, eller hur irriterande det kan vara när en video bara buffrar, och du vill väl inte att det ska vara din webbplats, eller hur?

Sidhastighet har varit en rankningsfaktor på Google sedan åtminstone 2010, och enligt Sean Work överger 40% av besökarna en webbplats som tar mer än 3 sekunder att ladda.

Eftersom dess stora betydelse har vi skapat en WordPress-webbplats med Loopia och mäter hur lång tid det tar att ladda hemsidan från 4 olika platser i norden varje minut. Detta för att kunna ge dig en bra överblick på hur snabbt webbhotellet är, och kunna jämföra det med andra webbhotell.

PlatsFörsta besöketAndra besöket
Stockholm, Sverige490 ms433 ms
Oslo, Norge460 ms420 ms
Helsinki, Finland800 ms637 ms
Köpenhamn, Danmark831 ms730 ms
https://upptid.webbhotellinfo.se/8014615

Upptid på 99.99%

Upptid, eller drifttid är bland den viktigaste meriten när du väljer ett webbhotell, betydligt viktigare än hastighet eftersom att om webbplatsen är nere så går den ju såklart inte att besöka och dess hastighet blir oändligt långsam!

På grund av dess vikt har vi och kommer att fortsätta att övervaka våran WordPress testsida för att se när det är driftfel, hur ofta och hur länge. Vi har precis börjat med denna webbsida så än så länge har vi inte så mycket statistik, men det kommer att förändras med tiden!

Statistik på Loopias genomsnittliga upptid:

  • Juni 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • Maj 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • April 2021 genomsnittlig upptid: 99,97%
  • Mars 2021 genomsnittlig upptid: 100%

I april så hade Loopia totalt 3 olika driftfel som resulterade att våran hemsida var nere och inte gick att besöka under 13 minuter. Detta betyder med andra ord betyder detta att din webbplats är nere i genomsnitt 6.5 minuter per månad!

Snabb information om vårt övervakningsverktyg:

Vårt övervakningsverktyg besöker webbplatsen varje minut, varje timme, dygnet runt och rapporterar eventuell driftstopp. På slutet av varje månad ser vi över resultaten och uppdaterar det ovan. Detta betyder att vi kan se den verkliga driftstiden, snarare än om vi bara märkte det manuellt.

99.93% Upptid Garanti

I Loopias SLA står det att de har en upptids garanti på 99,93%. Det är dock oklart om de har någon garanti för webbhotell.

30 dagars öppet köp

Loopia har 30 dagars öppet köp på deras webbhotell. Detta kan jämföras med Misshosting som också erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det finns dock några undantag från denna som är viktigt att känna till. Det inkluderar inte tillägg som SSL-certifikat och domännamn. Samma sak gäller för andra extrafunktioner.

Kundtjänst – ok

Loopias kundtjänst är helt ok. De pratar svenska, olikt miss hosting och svarstiden är också helt ok. De erbjuder mejl, chatt och telefon support.

bild 9

Jag har kontaktat dom vid två olika tillfällen. I bland tar det 20 minuter innan de svarar, och ibland svarar de mig direkt. Deras svar är mycket bra och de löste mitt problem fort.

De har också en kunskapsdatabas för självsupport med ett väldigt stort utbud av artiklar.

Planer och funktioner

En snabb överblick över deras 3 webbhotellpaket och funktioner:

loopia webbhotell prislista

Privatpaket – 39kr/mån – förnyas för 89kr/mån:

  • 75 GB Lagringsutrymme
  • Standardprestanda

Företagspaket – 89kr/mån – förnyas för 178kr/mån:

  • 150 GB Lagringsutrymme
  • Boost-hosting

Företagspaket Plus – 199kr/mån – förnyas för 398kr/mån:

  • 200 GB Lagringsutrymme
  • Boost-hosting

Sammanfattning & rekommenderar vi Loopia?

Ja, vi rekommenderar Loopia.

Loopia
+ Upptid (99.99%)
+ Hastighet (700 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
Många begränsningar
Väldigt dyrt

Loopias webbhotell kanske inte har den bästa hastigheten som vi hittills har sett men det är ett väldigt stabilt val. De har funnits på marknaden en väldigt lång tid och kommer förmodligen att finnas kvar om 10 år.

Deras nybörjarplan är mycket prisvärd för lagringen som ingår. Förnyelsekostnaden är däremot inte densamma, men jämfört med andra webbhotell är den inte så mycket högre. Miss hosting har till exempel start pris på 9kr, och sedan en prischock på 500%, 49kr. Deras support erbjuder väldigt många alternativ och är svensktalande. De har också öppet köp på 30 dagar, så om det inte uppfyller dina förväntningar är du fri att säga upp webbhotellet utan kostnad.

Om du väljer att skaffa webbhotell från Loopia så rekommenderar vi dig att spana in ÖrnMalm Webbyrå. Där hittar du kompletta, stegvisa instruktionsvideoserier om hur du bygger hemsidor och webbutiker på Loopias servrar

Det finns inga recensioner ännu.

Webbhotell Info