Omdöme

Miss hosting recension 2021: Det billigaste webbhotellet?6 min read

Det billigaste webbhotellet.. första året. Sen kan du förvänta dig ett ingångspris på 49kr månad.

Artikel information

4 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
20 juli, 2021

Miss hosting recension 2021: Det billigaste webbhotellet?6 min read

Miss hosting hostar över 20 000 olika hemsidor på deras namnservrar. Självaste företaget grundades 2014 och är nu 7 år gammalt. De har huvudkontor och servrar i Sverige. Miss hosting har väldigt bra ingångspriser på 9 kr per månad, men efter första året får du en rejäl prischock på 49 kr, eller ungefär 500% högre än vad du betalade för första året.

Enligt vår övervakningstjänst har Miss hosting haft driftfel både i maj och april och deras upptid ligger på 99.93%. En WordPress-webbplats laddas på knappt 470 ms.

Snabb sammanfattning

Betyg
4,2/5
Hastighet470 ms
Upptid99.93%
Tekniska specifikationerObegränsat bredband, lågt ram minne på 512MB, upp till 4096MB
WebbplatsflyttIngen flyttjänst
Webbhotells lösningarWebbhotell och VPS
ApparWordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpDB, Shopify och Tumblr.
SupportMejl, chatt, Ticket och telefon
Pris9kr start pris, förnyas för 49kr per månad

Miss hosting
+ Upptid (99.93%)
+ Hastighet (470 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
Många begränsningar
Högre förnyelsepris

Snabb hastighet – 470 ms

Snabba sidladdningstider är definitivt väsentliga för alla webbplatser, men speciellt när det gäller företagssidor. Att ha en seg webbsida resulterar i lägre intäkter, Google ranking, samt sämre användarupplevelse. Vi har alla märkt hur jobbigt det är när webbplatser är riktigt långsamma, eller hur irriterande det kan vara när en video bara buffrar, och du vill väl inte att det ska vara din webbplats, eller hur?

Sidhastighet har varit en rankningsfaktor på Google sedan åtminstone 2010, och enligt Sean Work överger 40% av besökarna en webbplats som tar mer än 3 sekunder att ladda.

Eftersom dess stora betydelse har vi skapat en WordPress-webbplats med Misshosting och mäter hur lång tid det tar att ladda hemsidan från platser över hela Europa, varje minut! Vi har valt att välja ut 4 olika platser inom norden som visas i tabellen nedan. Detta för att kunna ge dig en bra överblick på hur snabbt webbhotellet är, och kunna jämföra det med andra webbhotell.

PlatsFörsta besöket
Stockholm, Sverige352 ms
Oslo, Norge358 ms
Köpenhamn, Danmark379 ms
https://upptid.webbhotellinfo.se/8014599

Upptid på 99.93%

Upptid, eller drifttid är bland den viktigaste meriten när du väljer ett webbhotell, betydligt viktigare än hastighet eftersom att om webbplatsen är nere så går den ju såklart inte att besöka och dess hastighet blir oändligt långsam!

På grund av dess vikt har vi och kommer att fortsätta att övervaka våran WordPress testsida för att se när det är driftfel, hur ofta och hur länge. Vi har precis börjat med denna webbsida så än så länge har vi inte så mycket statistik, men det kommer att förändras med tiden!

Statistik på Miss hostings genomsnittliga Upptid:

 • Juni 2021 genomsnittlig drifttid: 99,94%
 • Maj 2021 genomsnittlig drifttid: 99,72%
 • April 2021 genomsnittlig drifttid: 99,98%
 • Mars 2021 genomsnittlig drifttid: 100%

I maj månad var din webbplats nere hela 2 timmar! Detta betyder med andra ord att din webbplats är nere i genomsnitt 38 minuter per månad!

Snabb information om vårt övervakningsverktyg:

Vårt övervakningsverktyg besöker webbplatsen varje minut, varje timme, dygnet runt och rapporterar eventuell driftstopp. På slutet av varje månad ser vi över resultaten och uppdaterar det ovan. Detta betyder att vi kan se den verkliga driftstiden, snarare än om vi bara märkte det manuellt.

Ingen Upptid Garanti

Miss hostings SLA nämner ingenting om en kompensation om din webbsida skulle gå ner på grund av fel med deras servrar.

45 dagars öppet köp

Miss hosting har hela 45 dagars öppet köp på deras webbhotell. Detta kan jämföras med Loopia som erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det finns dock några undantag från denna som är viktigt att känna till. Det inkluderar inte tillägg som SSL-certifikat och domännamn. Samma sak gäller för andra extrafunktioner.

Kundtjänst – inte alltid svensktalande

Miss hostings kundtjänst är bra i det att de har 24/7 support. De pratar dock inte alltid svenska. De erbjuder mejl, chatt och telefon support.

Miss hosting support chatt

Jag hade en fråga om de kunde förse mig med en WordPress webbsida. Det tog bara några minuter innan de svarade mig i livechatten.

De har också en kunskapsdatabas för självsupport med ett väldigt stort utbud av artiklar. Under Miss hosting kategorin finns 258 artiklar!

Planer och funktioner

En snabb överblick över deras 3 webbhotellpaket och funktioner:

miss hosting webbhotell prislista

Basic – 9kr/mån – förnyas för 49kr/mån:

 • 1 Hemsida
 • 100 GB Lagringsutrymme
 • 512MB Minne

Professional – 19kr/mån – förnyas för 99kr/mån:

 • 10 Hemsidor
 • 250 GB Lagringsutrymme
 • 768MB Minne

Ultimate – 29kr/mån – förnyas för 229kr/mån:

 • Obegränsat antal hemsidor
 • Obegränsat Lagringsutrymme
 • 2048MB Minne

Ultimate plus– 399kr/mån – förnyas för 499kr/mån:

 • Obegränsat antal hemsidor
 • Obegränsat Lagringsutrymme
 • 4096MB Minne

Sammanfattning & rekommenderar vi Miss hosting?

Ja, vi rekommenderar Miss hosting.

Miss hosting
+ Upptid (99.93%)
+ Hastighet (470 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
Många begränsningar
Högre förnyelsepris

Miss hostings webbhotell har det bästa priset första året av alla de webbhotellen vi har tittat på. Upptiden som vi hittills har sett ligger på 99.93%. Deras nybörjarplan är mycket prisvärd för lagringen som ingår. Förnyelsekostnaden är däremot inte densamma. Ökningen är väldigt stor, från 9kr till 49kr. Men jämfört med alternativ som Loopia så är priset fortfarande inte högre. De erbjuder 24/7 support på engelska. De har också öppet köp på hela 45 dagar, så om det inte uppfyller dina förväntningar är du fri att säga upp webbhotellet utan kostnad.

Det finns inga recensioner ännu.

Webbhotell Info