Okategoriserad

3 Tips för att skapa den perfekta blogg miljön4 min read

En bättre blogg miljö kan bidra till en bättre blogg. Se därför till att fixa en perfekt miljö så att du kan skiva i fred.

Artikel information

3 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
6 februari, 2022

3 Tips för att skapa den perfekta blogg miljön4 min read

Allt fler både jobbar och bloggar hemifrån, och vissa tror att det kommer förbli så även fast coronapandemin går mot sitt slut. Många jobbar hemma, och även om du inte jobbar så kanske du studerar på distans.

Jag som håller på med denna blogg gör det från hemmet på fritiden, och det är ju självklart att man vill ha en sådan bra miljö som möjligt om man ska skriva blogginlägg. Du ska kunna fokusera på det du vill skriva utan att bli störd.

Här är 3 tips som kan göra det mycket mer behagligt att hålla på och meka med ditt webbhotell och hemsida i hemmet.

1. AC

Sommar är här igen, och jag vet inte om du kommer ihåg det här men de senaste åren har varit fruktansvärt varma. Jag kommer själv ihåg 2017-2018 då jag höll på att dö.

En luftkonditionering är den självklara lösningen. Om du bor i lägenhet så kan du köpa en portabel luftkonditionering för några tusen. Jag betalade 2000kr för min portabla luftkonditionering och det har varit värt det. Eftersom att tid är pengar och du inte kan tänka lika bra i värmen så är det faktiskt rent ekonomiskt också lönsamt med ett luftkonditioneringssystem.

Jag skulle själv aldrig orka skriva blogginlägg om det är för varmt. Det går inte att tänka på vad man ska skriva samtidigt som man blir helt blöt när man sitter ner.

Sen så får du inte glömma att det kommer att bli varmare och varmare för varje år som går på grund av den globala uppvärmningen. Så varför inte säkra din framtid och skaffa en AC?

2. Skaffa en bärbar dator

Du ska se fram emot att blogga. Kanske vill du skriva ett inlägg till frukosten, på kvällen när du ligger i sängen, eller kanske på kaffet. Man vet aldrig när och var man känner för att blogga. Därför är det väsentligt att ha tillgång till en bärbar dator.

Macbook är ett steg till den perfekta blogg miljön

Själv använder jag en M1 Macbook. Det som är bra med denna dator är att den är helt tyst och har inga fläktar. Detta medför till att man lättare kan koncentrera sig på vad man vill skriva utan att tappa fokuset när fläcken drar igång.

Det som också är bra med just MacOS är att det är likt Linux. Detta betyder att när du håller på att bygga din hemsida så kan du köra samma kommandon som du kör på din VPS. NPM till att optimera din sida, Nginx för webbservern, alla program som du använder till din hemsida fungerar helt utmärkt.

3. Fixa ett snabbt webbhotell

Att ha ett långsamt webbhotell, eller ett webbhotell som går ner hela tiden förstör inte bara för dina läsare utan även för dig. Precis som i fallet med bärbar dator så medför ett webbhotell med dålig upptid att du inte kan skriva när och var du vill.

Inte nog med det så kan det vara så att dina blogg inlägg inte sparas om webbhotellet är nere! Finns det något värre än att ha spenderat timmar på att skriva det perfekta inlägget men att sedan få veta att det inte sparades? Tro mig, jag har varit med om det och man håller på att bli galen.

Sammanfattning

Det ska vara kul att blogga. Tyvärr finns det ett flertal saker som kan sabotera ditt bloggande för dig.

Att ha en perfekt blogg miljö gör mycket. Om det är för varmt kan du inte koncentrera dig. Om du inte har en bärbar dator kan du inte blogga när du kommer på en ide, eller där du känner för det. Om webbhotellet går ner kan du förlora ditt blogg inlägg då det aldrig sparades.

Webbhotell Info