Omdöme

Inleed recension: Ett bättre alternativ?

Inleed är ett seriöst alternativ till de etablerade företagen. De erbjuder samma förnyelsepriser och deras support är svensktalande.

Artikel information

8 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
24 juni, 2022

Inleed recension

Inleed är ett alternativ till de mer etablerade företagen. Det är ett hyfsat nytt och mycket lovande webbhotell, samtidigt som det är ett av de mest prisvärda på marknaden. Deras webbhotell kostar endast 19 kr/månad, och det bästa är att priset är fast. Detta gör dem unik inom industrin då det är väldigt vanligt för webbhotell att ta ett pris första året, och sedan ett helt annat för återkommande faktureringar.

I denna omfattande recensionen av Inleed kommer vi att testa dem på riktigt med hjälp av olika slags verktyg och analyser.

Vi kommer ta att undersöka följande områden:

 • Hastighet: Hur snabb är din sida med Inleed? Vi kommer att testa och övervaka hastigheten med hjälp av Pingdom och sedan publicera resultatet transparent.
 • Upptid: Hur pålitlig är Inleeds webbhotell? Vi övervakar sidan och gör en anmärkning om den skulle gå ner.
 • Prissättning: Hur ser priserna ut relativt till andra inom hosting branshen, och hur är det med förnyelsepriset?
 • Funktioner: Har de alla de funktioner du vill ha och behöver för att bygga din hemsida?
 • Kundtjänst: Är kundtjänsten kompetent och kan du lita på dem om du behöver hjälp med din hemsida?

Detta är en djupgående recension på Inleed och deras tjänster. Om du inte vill eller orkar läsa hela recensionen kan du ta en titt på vår sammanfattning nedan. Jag kan också rekommendera att du lyssnar på den inspelade variationen av denna recension.

Snabb sammanfattning

Betyg
4,5/5
Hastighet1160 ms
Upptid99.99%
Tekniska specifikationer50GB bredband per månad, Bra med ram minne på 1GB, upp till 4GB
WebbplatsflyttDet finns ingen information på deras sida om detta kostar eller inte
Webbhotells lösningarWebbhotell, VPS, Dedikerad server och co-location
ApparWordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpDB, Shopify och Tumblr.
SupportMejl och telefon
Pris19kr startpris, förnyas för 19kr per månad

Inleed
+ Upptid (99.99%)
+ Hastighet (1160 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Samma förnyelsepris
+ Billigt
Dålig kundtjänst

Om Inleed

Låt oss börja med att ta en titt på självaste företaget först.

Inleed är en bifirma till Yelles AB som startade 2006 och har sedan växt till att blivit ett seriöst alternativ till de redan etablerade webbhotellen. De driver omkring 5 000 hemsidor från deras svenska servrar.

Inleed hemsida

För och nackdelar med Inleed

Man vill ju såklart att det webbhotell man väljer ska vara perfekt. Men det är tyvärr svårt att hitta enhörningen av webbhotell, de allra flesta webbhotellen både positiva och negativa sidor.

Fördelar

Man brukar fråga om man vill höra de positiva nyheterna först eller inte så låt oss först ta en titt på fördelarna till vad som gör Inleed till det bästa valet:

 • Prissättning: Inleed är unik i det att de erbjuder samma förnyelsepris samt att det är väldigt billigt. På endast 19kr per månad är det bland det billigaste webbhotell i Sverige
 • Upptid: De driver 5000 webbsidor med två olika datacenter. Deras fallback tjänst på Prime planerna gör så att om ena servern går ner så går den andra igång automatiskt. Resultatet är en upptid i världsklass
 • Gratis provperiod: Du kan prova deras webbhotell och VPS helt gratis i 30 dagar. Detta är betydligt bättre än öppet köp då du inte ens behöver betala för att få tillgång till deras tjänster.

Nackdelar

Precis som vi påpekade tidigare finns det tyvärr alltid nackdelar med varje webbhotell. Här är några nackdelar som vi hittade med Inleed:

 • LiteSpeed kostar extra: Om du vill ha en snabbare hemsida som LiteSpeed måste du köpa deras prime plan, även kallad Inleed prime. Ingångspriset för denna är 99kr per månad
 • Hastighet: Med 1160 ms är det absolut inte bland den bästa, men det går att leva med 1 sekund längre laddtid jämfört med konkurrenten.

Helt ok hastighet hittills – 1160 ms

Att ha en seg webbplats är aldrig kul.

Vi har alla märkt hur jobbigt det är när webbplatser är riktigt långsamma, och hur irriterande det kan vara när en video bara buffrar.

Snabba sidladdningstider är definitivt väsentliga för alla webbplatser. Detta är speciellt sant när det kommer till företagssidor. Att ha en seg hemsida brukar resulterar i lägre intäkter, Google ranking, samt sämre mycket användarupplevelse, och du vill väl inte att det ska vara din webbplats, eller hur?

När det kommer till Google har sidhastighet har varit en rankningsfaktor sedan åtminstone 2010, och enligt Sean Work överger drygt 40% av besökarna en webbplats som tar 3 sekunder eller mer att ladda.

Eftersom dess stora betydelse har vi skapat en WordPress-webbplats med Inleed och mäter just nu hur lång tid det tar att ladda hemsidan från platser över hela Europa, varje minut! Vi gör detta med hjälp av Pingdom.

Vi har valt att välja ut 4 olika platser inom norden att titta närmare på. Dessa visas i tabellen nedan. Detta för att kunna ge dig en bra överblick på hur snabbt webbhotellet är, och kunna jämföra det med andra webbhotell.

Vår testsida är en WordPress sida utan några tillägg, eller tema. Vi använde oss av demo innehållet som WordPress rekommenderar att man ska använda sig av. Denna importerar några inlägg, och bilder så att vi kan se den faktiska hastigheten på sidan.

Vi gjorde inte heller någon hastighetsoptimering eller använde något caching verktyg. Om du följer våra tips på hastighetsoptimering så kommer hastigheten självklart att bli bättre.

Om du vill få en ännu snabbare hemsida hos Inleed så behöver du köpa deras premium paket. Detta inkluderar LiteSpeed som är bäst när det kommer till WordPress.

Upptid på 99.99%

Upptid, eller drifttid är kanske är den viktigaste meriten när du väljer ett webbhotell, betydligt viktigare än om din webbsida är seg eller ej. Detta eftersom att om webbplatsen är nere så går den ju såklart inte att besöka och dess hastighet blir oändligt långsam!

På grund av dess vikt har vi och kommer att fortsätta att övervaka våran WordPress testsida hos Inleed för att se när det är driftfel, hur ofta och hur länge.

De tillhandahåller även en egen sida där du kan se aktuell driftstatus.

Statistik på Inleeds genomsnittliga upptid:

Du hittar den aktuella status sidan på upptid.webbhotellinfo.se. Se även Pingdom rapporten för att få veta upptiden under 2021.

Snabb information om vårt övervakningsverktyg:

Som vi nämnde tidigare använder vi oss av Pingdom som övervakningsverktyg. Denna besöker webbplatsen varje minut, varje timme, dygnet runt och rapporterar eventuella driftfel. Vid slutet av varje månad ser vi över resultatet och uppdaterar det ovan.

Det som är bra med detta verktyg är att vi kan se den verkliga upptiden och driftfelen, snarare än om vi bara märkte det manuellt.

Upptid Garanti

Inleed förlänger din tjänst med 30 dagar om din upptid skulle vara sämre än 99.9%

Inleeds olika tjänster och funktioner

Inleed har ett stort utbud av tjänster som passar alla slags webbsidor. De erbjuder webbhotell, VPS, dedikerad server samt co-location.

Här är en snabb beskrivning av deras olika tjänster:

 • Webbhotell: Webbhotell, eller Delad hosting är den perfekta tjänsten för de allra flesta och det mest prisvärda alternativet. Din webbplats delar resurser med andra webbsidor och all mjukvara är inkluderad.
 • VPS: På en VPS delar du också resurser som CPU med andra på servern. Skillnaden är att du får tillgång till mycket mer resurser än vad du kan få på en VPS. Du får också en dedikerad IP adress. Detta paket brukar vara nästa stegs uppgradering efter webbhotell.
 • Dedikerad server: Precis som namnet låter så är alla resurser dedikerade just till din hemsida. Likt VPS är en dedikerad server är dock betydligt dyrare och du måste hantera servern på egen hand.
 • Co-location: Om du behöver en dedikerad server som är specifikt utformad efter dina behov är co-location rätt val. Med detta bygger du själv ihop en server och betalar endast för att placera den i deras datacenter. Problemet blir dock om den går sönder.

Deras webbhotell paket inkluderar DirectAdmin kontrollpanel som låter dig installera WordPress på ett klick. På de övriga planerna kan du köpa till DirectAdmin för endast 62kr per månad.

DirectAdmin är en riktigt bra kontrollpanel, men om du är van vid cPanel så kan det vara lite svårt att navigera. Jag rekommenderar att du använder dig av sökmenyn.

Inleed kontrollpanel för webbhotell. Standard Directadmin tema
Inleeds kontrollpanel (DirectAdmin)

Hur bra är deras VPS?

Precis som vi nämnde ovan är VPS nästa stegs uppgradering efter webbhotell så det kan vara bra att veta hur bra den är, och hur många besökare din sida klarar av med deras VPS.

Vi gjorde en benchmark på deras VPS med hjälp av VPSBenchmarks och de fick D i betyg.

En tabell över betyg på benchmark på Inleed VPS 1

Det som är lite mer intressant är deras webb-prestanda.

Om vi tar en titt på antalet besökare per sekund (reqs/sec) kan vi se att inleed’s VPS klarar av runt 30 besökare per sekund innan det börjar gå åt skogen.

En graf på Inleed VPS 1 prestanda för hur många besökare den klarar av

Detta är helt okej. Som en referenspunkt kan vi jämföra resultatet med HostUp’s VPS 2 för 100kr per månad som klarar av 45 besökare per sekund.

Det är dock viktigt att poängtera att deras VPS, som endast kostar 250kr per månad, inklusive moms har hela 250GB SSD lagring och 8GB ram minne jämfört med HostUps ynka 50GB lagring respektive 2GB ram minne.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att om du behöver en VPS med mycket lagring är Inleeds VPS helt klart värt det. Med hela 250GB lagring kan du lägga upp närmare 500 hemsidor som denna!

Planer och priser

En snabb överblick över deras 3 webbhotellpaket och funktioner:

Priser och funktioner på webbhotell
Webbhotell bas priser och funktioner

Låt oss ta en titt på vad som ingår i varje paket:

Standard – 19 kr/mån – förnyas för 19 kr/mån:

 • Obegränsat antal hemsidor
 • 2GB Lagringsutrymme
 • 1GB Minne

Special – 29 kr/mån – förnyas för 29 kr/mån:

 • Obegränsat antal hemsidor
 • 10GB Lagringsutrymme
 • 2GB Minne

Återförsäljare – 99 kr/mån – förnyas för 99 kr/mån:

 • Obegränsat antal hemsidor
 • 50GB Lagringsutrymme
 • 4GB Minne

Det som är bra med Inleed är att de inte har någon begränsning på antalet hemsidor, utan snarare är det antalet resurser som begränsar dig.

Kundtjänst

Vi stöter alla på problem då och då. Även fast om du inte tror att du kommer att behöva någon hjälp är det viktigt att du väljer ett webbhotell som kan erbjuda dig hjälp när du behöver det.

Inleed har ett helt okej utbud av guider som du kan använda dig av för självsupport. Dessa är dock alla textbaserade och jag kunde inte hitta några videor.

En annan lite sämre sak är att det inte ser ut att vara möjligt att söka efter det man söker i deras självbetjäningssystem.

Inleeds kundtjänst är svensktalande. De erbjuder mejl och telefon support. Det ser även ut som att de erbjuder support via teamviewer. Tyvärr erbjuder de inte 24/7 support.

Sammanfattning & rekommenderar vi Inleed?

Ja, vi rekommenderar Inleed.

Inleed
+ Upptid (99.99%)
+ Hastighet (1160 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Samma förnyelsepris
+ Billigt
Dålig kundtjänst

Du kanske undrar om Inleed är rätt val för din webbplats och det tycker jag verkligen!

Inleeds webbhotell är bland det billigaste av alla de webbhotellen vi har tittat på. Inte nog med det så har de även samma förnyelsepris som är väldigt ovanligt inom denna industri.

Det är ett lite mindre företag med drygt 5 000 hemsidor. Detta kan vara både bra och dåligt. Den största fördelen med detta är att de bryr sig mer om sina kunder än de mer etablerade alternativen, men en nackdel är att det kanske inte är ett lika stabilt val.

De erbjuder support på svenska, men det bästa av allt är att man kan testa deras olika tjänster utan att behöva betala för dem. Varför inte testa deras webbhotell, och om du ångrar dig så förnyar du helt enkelt inte det?

Vanliga frågor om Inleed

Här är de vanligaste frågorna som våra besökare undrar om Inleed:

Vilken kontrollpanel använder Inleed sig av?

Inleed använder sig av DirectAdmin kontrollpanel.

Detta kan vara både bra och dåligt. Om du inte har använt webbhotell innan så spelar det ingen större roll. Men om du har vant dig vid cPanel så kan det vara lite svårt att navigera.

Var finns Inleeds servrar?

Alla deras servrar finns i Sverige. De har lokaler i både Falun och Tällberg, men även i Stockholm.

Vilket paket ska jag välja?

Jag rekommenderar att du väljer deras startpaket för 19kr per månad, och sedan uppgraderar om du behöver mer resurser. Eftersom att deras startpaket inkluderar hela 1GB ram så borde det inte vara något problem med att köra några WordPress sidor.

Om du vill att din webbsida ska vara så snabb som möjligt rekommenderar jag att du köper deras Prime paket då detta inkluderar LiteSpeed.

Har Inleed bra support?

Det råder delade meningar om detta. Det finns flera användarrecensioner som pekar mot detta samtidigt som vi inte haft en speciellt bra upplevelse med deras support.

Inleed har en fantastisk service och support.. och hög kompetens!

Rated 5 out of 5
27 mars, 2022

Jag har varit kund hos Inleed flera år och är helnöjd med deras assistans och support.
Deras tekniker trevliga och kompetenta.. inget är besvärligt!
Jag kan verkligen rekommendera Inleed.se

Arne Eklöf
Webbhotell Info