Omdöme

Oderland recension 2021: Det snabbaste webbhotellet?

Oderland är ett mer premium alternativ som är betydligt snabbare och bättre än de flesta andra.

Artikel information

4 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
20 juli, 2021

Oderland recension 2021: Det snabbaste webbhotellet?

Oderland är ett mer premium alternativ till de flesta webbhotell. Deras webbhotell inkluderar rikligt med resurser som ram och webbservern är blixtsnabb. Oderland webbhotell är det snabbaste webbhotellet vi har testat hittills!

Självaste företaget grundades redan 1998. De har huvudkontor och servrar i Sverige. Deras priser är betydligt dyrare än alternativen som misshosting, men om du vill ha kvalité så är det värt det. Ingångspriserna ligger på 167kr/månad excl. moms och faktureras årsvis.

Enligt vår övervakningstjänst har Oderland bara haft driftfel i juni månad. Innan det hade de 3 månader med 100% upptid. Som ett resultat av detta ligger deras upptid på 99.98%. En WordPress-webbplats laddas på knappt 200 ms.

Snabb sammanfattning

Betyg
3,7/5
Hastighet200 ms
Upptid99.98%
Tekniska specifikationerObegränsat bredband, Bra med ram minne på 3GB, upp till 5GB
WebbplatsflyttGratis
Webbhotells lösningarWebbhotell och VPS
ApparWordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpDB, Shopify och Tumblr.
SupportMejl, chatt, Ticket och telefon
Pris167kr start pris, förnyas för 167kr per månad

Oderland
+ Upptid (99.98%)
+ Hastighet (200 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
+ Massor med ram minne
Dyrt

Snabbaste hastigheten hittills – 200 ms

Snabba sidladdningstider är definitivt väsentliga för alla webbplatser, men speciellt när det gäller företagssidor. Att ha en seg webbsida resulterar i lägre intäkter, Google ranking, samt sämre användarupplevelse. Vi har alla märkt hur jobbigt det är när webbplatser är riktigt långsamma, eller hur irriterande det kan vara när en video bara buffrar, och du vill väl inte att det ska vara din webbplats, eller hur?

Sidhastighet har varit en rankningsfaktor på Google sedan åtminstone 2010, och enligt Sean Work överger 40% av besökarna en webbplats som tar mer än 3 sekunder att ladda.

Eftersom dess stora betydelse har vi skapat en WordPress-webbplats med Oderland och mäter hur lång tid det tar att ladda hemsidan från platser över hela Europa, varje minut! Vi har valt att välja ut 4 olika platser inom norden som visas i tabellen nedan. Detta för att kunna ge dig en bra överblick på hur snabbt webbhotellet är, och kunna jämföra det med andra webbhotell.

PlatsFörsta besöket
Stockholm, Sverige119 ms
Oslo, Norge145 ms
Köpenhamn, Danmark117 ms
https://upptid.webbhotellinfo.se/8014606

Upptid på 99.98%

Upptid, eller drifttid är bland den viktigaste meriten när du väljer ett webbhotell, betydligt viktigare än hastighet eftersom att om webbplatsen är nere så går den ju såklart inte att besöka och dess hastighet blir oändligt långsam!

På grund av dess vikt har vi och kommer att fortsätta att övervaka våran WordPress testsida för att se när det är driftfel, hur ofta och hur länge. Vi har precis börjat med denna webbsida så än så länge har vi inte så mycket statistik, men det kommer att förändras med tiden!

Statistik på Oderlands genomsnittliga upptid:

  • Juni 2021 genomsnittlig upptid: 99.94%
  • Maj 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • April 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • Mars 2021 genomsnittlig upptid: 100%

Detta betyder med andra ord att din webbplats är nere i genomsnitt 0 sekunder per månad!

Snabb information om vårt övervakningsverktyg:

Vårt övervakningsverktyg besöker webbplatsen varje minut, varje timme, dygnet runt och rapporterar eventuell driftstopp. På slutet av varje månad ser vi över resultaten och uppdaterar det ovan. Detta betyder att vi kan se den verkliga driftstiden, snarare än om vi bara märkte det manuellt.

Ingen Upptid Garanti

Oderlands SLA nämner ingenting om en kompensation om din webbsida skulle gå ner på grund av fel med deras servrar.

60 dagars öppet köp

Oderland har hela 60 dagars öppet köp på deras webbhotell. Detta kan jämföras med Miss hosting som erbjuder 45 dagar öppet köp och Loopia som erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det finns dock några undantag från denna som är viktigt att känna till. Det inkluderar inte tillägg som SSL-certifikat och domännamn. Samma sak gäller för andra extrafunktioner.

Kundtjänst

Oderlands kundtjänst är svensktalande. De erbjuder mejl, chatt och telefon support. Tyvärr erbjuder de inte 24/7 support utan tider som gäller är följande:

Oderland support tider

De har också en kunskapsdatabas för självsupport med ett väldigt stort utbud av artiklar.

Planer och funktioner

En snabb överblick över deras 2 webbhotellpaket och funktioner:

Planer och funktioner hos Oderland

Standard – 167kr/mån – förnyas för 167kr/mån:

  • Obegränsat antal hemsidor
  • 20 GB Lagringsutrymme
  • 2048MB Minne

Premium – 334kr/mån – förnyas för 334kr/mån:

  • Obegränsat antal hemsidor
  • 30 GB Lagringsutrymme
  • 5120 MB Minne

Sammanfattning & rekommenderar vi Oderland?

Ja, vi rekommenderar Oderland.

Oderland
+ Upptid (99.98%)
+ Hastighet (200 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chat Support
+ Massor med ram minne
Dyrt

Oderlands webbhotell må inte vara det billigaste av alla de webbhotellen vi har tittat på, men det är definitivt bland det bästa. Upptiden som vi hittills har sett ligger på 99.98%. Sidhastigheten ligger på endast 200ms, och de använder sig av LiteSpeed webbserver. Förnyelsekostnaden är densamma. De erbjuder support på svenska. De har också öppet köp på hela 60 dagar, så om det inte uppfyller dina förväntningar är du fri att säga upp webbhotellet utan kostnad.

Det finns inga recensioner ännu.

Webbhotell Info